top of page

North Sea

Route

We volgen een stuk van de North Sea Route. Vertrekken doen we in Zwevegem richting de Belgische kust, dan volgt de volledige kustlijn van Nederland, een stuk Duitsland en vervolgens de Westkust van Denemarken. 11 fietsdagen, 3 rustdagen, 14 dagen onderweg.

IMG_7036.HEIC
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Naamloos-4.png
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
IMG_7055.HEIC
Dag 9
Dag 10
IMG_6992.HEIC
Dag 11
Totaal

We fietsten 1250 km in het totaal. Dit traject is slechts een onderdeel van de volledige North Sea Route. Wie weet gaan we in de toekomst nog etappes fietsen. Alle tips en ervaringen zijn welkom!

 • Met welke fiets ga je rijden?
  Na een eerste test met een klassiek model, elektrisch ondersteund, van vzw Mobiel hebben we gemerkt dat een klassieke tandem perfect zal werken voor Camiel. Een driewieler of zo is dus niet nodig. Na wat verkennen werd in november 2018 een tandem van de Franse fietsenbouwer Moustache besteld bij VDB Bikes in Zulte. De fiets zal geleverd worden in februari 2019. Net op tijd om te beginnen trainen. Verder gaan we voor de bagage een aanhangwagentje met 1 wiel meenemen.
 • Waar gaan jullie overnachten?
  We nemen onze tent mee, maar sluiten geen enkel alternatief uit. Zo kan het gebeuren dat we ook eens kiezen voor een jeugdherberg, B&B of hotel. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden.
 • Wat als blijkt dat Camiel deze afstand niet aankan?
  Deze trip moet in de eerste plaats genieten zijn! Mocht blijken dat de vooropgestelde kilometers niet haalbaar zijn, dan kan het zijn dat er ofwel een rustdag zal ingeschakeld worden of dat we een stukje met de trein reizen. Een treinrit zal enkel uit noodzaak zijn. Het blijft een niet evidente trip met een kind van 13 jaar met mentale en visuele handicap. Vermoeidheid is trouwens een gekend probleem omwille van de stofwisselingsziekte bij Camiel. En dan hebben we het nog niet over pech met de fiets of Matthias die blokkeert ;o)
 • Waarom deze route en deze bestemming?
  Eenvoudig, omdat het een relatief vlakke route is, zonder al te veel hoogtemeters. Enkel de wind zou ons parten kunnen spelen gezien we telkens langs de kustlijn gaan fietsen. De bestemming was een geheim voor Camiel. Hij weet enkel dat het over Denemarken gaat, niet over de toeristische trekpleister in Billund. We wilden dit zolang mogelijk verzwijgen, de verrassing was dan ook des te groter! En het nerveus verlangen net iets minder.
Schermafbeelding 2021-03-23 om 08.42.00.
 • Facebook
 • Instagram
bottom of page